Rondom 't Raboes

Op de wateren rondom 't Raboes kunt u zeilen, roeien, kanoën en varen met een motorboot. Langs het water liggen talloze strandjes om aan te meren en te picknicken. De omgeving van de Eemvallei heeft daarnaast een aantal mooie fiets- en wandelroutes. Met de boot zijn pittoreske stadjes als Spakenburg en Muiden snel te bereiken.
Natuurgebied

Omgeving: Natuurgebied de Eemvallei

De Eemvallei bestaat uit de laag gelegen buitengebieden van de gemeenten Amersfoort, Baarn, Blaricum, Bunschoten-Spakenburg, Eemnes en Soest. Het brede gebied ligt aan weerszijden van het riviertje de Eem en is ongeveer 67 km² groot.
Het gebied bestaat uit weide- en natuurgebied, wat zorgt voor een divers en open landschap. In het noordelijk gedeelte wordt het beeld bepaald door uitgestrekte graslanden op vlakke veengronden met veel slootjes tussen lange smalle weilanden. De horizon is er ver weg en wordt gevormd door dijken en het open water van het Eemmeer.

Een levendig element in de Eemvallei is de Eem, de enige in Nederland ontspringende rivier die zich als een blauwe ader door het landschap slingert en waarvan de uiterwaarden fraaie landschapselementen vormen. In dit drassige gebied leven bijzondere vogels zoals de ijsvogel, grutto, witte reiger en lepelaar.
Natuurgebied
Natuurgebied

'Randmeren, eindeloos meer...'

'Randmeren, eindeloos meer...'
Bekijk de toeristische kaart van de Randmeren en ontdek de diversiteit van het gebied.
meer >>

naar boven