Waterplanten gemaaid

Waterplanten gemaaid
Om het vaargebied voor de recreatievaart te vergroten hebben Gastvrije Randmeren, HISWA vereniging en het Watersportverbond de handen ineen geslagen. Dit jaar is dankzij deze samenwerking 310 hectare waterplanten gemaaid, verdeeld over het Veluwemeer, Wolderwijd, Eemmeer en het Gooimeer. Hiermee is het bevaarbaar oppervlakte vergroot.

Vooruitblik
Voor 2015 wordt de samenwerking uitgebreid tot het totale Randmerengebied. Een en ander is mogelijk omdat Gastvrije Randmeren dan geen contractuele verplichtingen meer heeft met een ander maaibedrijf. In plaats daarvan wordt het maaien van deze oppervlakte toegevoegd aan de dienstverleningsovereenkomst tussen Stichting Maaien Waterplanten Randmeren en Gastvrije Randmeren.

In 2016 is beoogd dat de samenwerking geïntensiveerd wordt met een uitbreiding van het maaigebied tot maximaal 450 hectare. Gastvrije Randmeren vraagt daartoe een nieuwe (vergrote) vergunning aan voor het Eem- en Gooimeer. Het maaien van deze vergrote oppervlakte wordt toegevoegd aan de dienstverleningsovereenkomst tussen Stichting Maaien Waterplanten Randmeren en Gastvrije Randmeren.

Nieuwsbrief maart 2018

Nieuwsbrief maart 2018
Nieuwsbrief maart 2018
meer >>

Rondje Noord Holland

Rondje Noord Holland
Erop uit met onze ligplaatshouders!
meer >>

naar boven